ORKIDEMCE ,SESLI SOHPET,SESLI MUHABBET
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ORKIDEMCE ,SESLI SOHPET,SESLI MUHABBET

Sesli Sohpet,Sesli chat, Sesli Sohpet ,Sesli Sohbet,Kamerali Chat ,Sesli Muhabbet
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Tüy Kadar Hafif Bir Lamborghini
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePtsi Mart 08, 2010 8:11 pm tarafından Admin

» Orkidemce,Seslisohpet,sesli muhabbet,seslichat
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePaz Şub. 14, 2010 12:57 pm tarafından Admin

» Orkidelerin bakimi
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:47 pm tarafından Admin

» Orkide bakimi
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:43 pm tarafından Admin

» Kırkıncı Oda
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:39 pm tarafından Admin

» Bir Demet siir
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:25 pm tarafından Admin

» Bilgi hazinenizi geliştirmenin yolu.
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:18 pm tarafından Admin

» Bilgiler yararli bilbiler
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:13 pm tarafından Admin

» Temel - temel fıkraları
Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:01 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Forum

 

 Bilgiler yararli bilbiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Zodyak : Yengeç
Köpek
Mesaj Sayısı : 17
Kayıt tarihi : 19/05/09
Yaş : 53
Nerden : Fransa

Bilgiler yararli bilbiler Empty
MesajKonu: Bilgiler yararli bilbiler   Bilgiler yararli bilbiler Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 6:13 pm

Tütsü
Dinsel törenlerde çevrenin güzel kokmasını sağlamak, büyü ya da ilâç yapmak amacıyla yakılan kokulu madde.


Soljenıtsın, Alexandr İsayeviç
(1918 Kislovodsk, Rusya - ) Rus romancı ve tarihçi. Rostov'da matematik ve fizik okudu. Moskova Gorki Enstitüsünün edebiyat derslerini mektupla izledi. Daha sonra fizik öğretmeni oldu. Subay olarak savaşa katıldı. Stalin'i eleştirdiği için tutuklandı ve 8 yıl sürgün yaşamı yaşadı. 1953'te serbest bırakıldıktan sonra Kazakistan'da gözaltında yaşadı, orada yakalandığı kanser hastalığından kurtulmayı başardı. 1956'da Ryazan'da öğretmenlik yapmaya başladı. Stalin döneminin toplama kamplarını anlatan kitabı İvan Denisoviç'in Yaşamında Bir Gün adlı kitabı Kruşçev'in özel izniyle basıldı. Kitap Sovyet Edebiyatı'nda yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

Soljenitsin, önceleri desteklendi, ama kısa süre sonra eleştirilmeye başlandı. Yapıtlarının basılması yasaklandı. 1970'de kendisine Nobel Edebiyat Ödülü verildi. 1970 nisan ayında Sovyet Yazarlar Birliğinden kovuldu. İsviçre'ye ve Amerika'ya gitti. Rejime karşı olan öbür yazarlarla birlikte, Kontinent adlı dergiyi çıkartmaya başladı. 1990'da ülkesindeki rejim değişikliğinden sonra, yeniden Rus vatandaşlığına kabul edildi. 1995'te Rusya'ya döndü.

Başlıca yapıtları şunlardır:

İlk Çember (1955), Odin den'Ivana Denisovica (1962), Matriyona'nın Evi (1963), Kanser Koğuşu (1963), Avgustos 1914 (1970), Gulag Takımadaları (1974), Yalanla Yaşamayın (1974), Rusya'yı Yeniden İnşa Etmek (1991).


Damak
Omurgalı hayvanlarda ağız boşluğunun tavanına verilen ad. Memelilerde, bu sert damağın arkasında, kemik desteği olmayan ve küçük dil olarak bilinen etli uzantıyla biten yumuşak damak bulunur. Sert damak, tüm damak yüzeyinin üçte ikisini kaplar ve az miktarda mukoza salgılar. Çiğneme sırasında dil, ağızdaki yiyecekleri karıştırarak bol tükürükle ıslanmasını sağlarken damak mukozasının katlanmasıyla oluşan çok sayıdaki kıvrım da yiyeceklerin hemen yutağa kaymasını önleyerek, bu sürece yardımcı olur.

Yumuşak damak, kendisine hem hareket yeteneği, hem de destek sağlayan kas ve bağ dokudan oluşmuş son derece esnek bir yapıdır. Yutma ve emme sırasına yukarıya kalkarak, burun boşluğuyla yutağın burun bölümünü, ağız boşluğundan ve yutağın ağız bölümünden ayırır. Böylece, ağız boşluğunda bir vakum yaratarak yiyeceklerin soluk borusuna kaçmasını engeller.


Yörük
Hayvancılıkla geçinen göçebe Türkmen boyu. Yürük de denir. On birinci yüzyılın sonlarından başlayarak, özellikle Malazgirt Savaşı'ndan sonra doğudan Anadolu'ya birçok göçebe topluluk geldi. On üçüncü yüzyıldan başlayarak Anadolu'nun çeşitli kesimlerine yayılan bu göçebe aşiretlerden köy ve kasabalara yerleşmeyi seçenlere Türkmen, geleneksel yaşamı sürdürenlere ise Yörük denildiği sanılmaktadır.


Tosbağa Otu
(Alkanna orientalis) Çiçek rengi açık sarı olan tosbağa otu, 30-80 cm'ye kadar uzayabilen, çok yıllık otsu bir bitkidir. Çiçeklenme dönemi nisan ve ağustos ayları arasındadır. Türkiye'de yalnızca Bilecik'te görülen bitki, stepte, kayalık ve volkanik alanlarda yetişir. Tosbağa otundan, bazı ilâç ve kozmetiklere renk vermek ve ayrıca bitkisel boya elde etmekte yararlanılır.

Tosbağa otu, koruma önlemleri gerektiren bir bitkidir.


Penisilin
Sir Alexander Fleming tarafından 1928 yılında bulunan ve ilâç tedavisinde yeni bir dönem açan antibiyotik. Felming, kaza sonucu Penicillum notatum adlı mantar tarafından üretilen küfün bulaştığı bölgede bakteri üremediğini gözlemledi. Bunu geliştirerek insanda hastalıklara yol açan bazı bakteriler için kullanmayı düşündü ve bu düşüncesi 1940'lı yıllarda başka araştırmacılar tarafından gerçekleştirildi. Bugüne kadar farklı türlerde pek çok penisilin üretildi. Benzil penisilin ya da penisi G doğal olarak elde edilebilen ve tedavi amacıyla günümüzde de kullanılabilen tek penisilin türüdür. Penisilinle tedavi edilebilen hastalıkların bazıları boğaz enfeksiyonları, zatürre, onurilik menenjiti, difteri, frengi ve bel soğukluğudur.

İLGİLİ KONULAR

Antibiyotik


Vuni Sarayı
Marion kentinin Pers sempatizanı olan kralı Doxandros of Marion tarafından, civardaki Yunan taraftarı yerleşim birimlerinin (Soli Kenti) kontrolu için 5.yy'da yaptırılmıştır. Saray'da 137 adet oda bulunmaktadır. Bunlar idari bölümleri, yatak odalarını, erzak depolarını, hamam ve çalışma odalarını kapsar. M.Ö. 449 yılında bölgedeki Pers egemenliği yerini Yunan egemenliğine bırakınca, Saray işlevini yitirmiştir. Saray toplam yetmiş yıllık bir dönemde ayakta kalmış, daha sonra M.Ö. 380 yılında Soli halkı tarafından yakılmış ve bir daha yenilenememiştir. Sarayın su gereksinimi için kayalara oyulmuş sarnıçlarda biriken yağmur suları kullanılmaktadır. Erzakların depolandığı bazı odalarda içlerine anforaların oturduğu çukurlar göze çarpmaktadır. Hamamlar, sıcak hamam türünün eski örneklerindendir. Yapılan kazılarda, pişmiş topraktan yapılmış ve sarayın ortadan kalktığı yangında siyahlaşmış testi içinde "Vouni Hazinesi" olarak adlandırılan eşyalar bulunmuştur. Bunlar arasında altın ve gümüş bilezikler, işlemeli gümüş kupalar, Marion, Kition, Lapithos ve Paphos kentlerinin damgalarını taşıyan yüzlerce madeni para bulunmaktadır. Vouni'den görülen Petra tou Limniti adasında arkeologlar Neolitik dönem öncesi yerleşim izlerine rastlamışlardır. Sarayın güneyinde M.Ö. 5. yy'ın sonlarında yapılmış olan bir Athena tapınağının izleri bulunmuştur. İki avlusu ve etrafı çevrili kutsal bir alanın bulunduğu tapınakta, içlerine heykellerin oturtulduğu çukurlar da bellidir. Vouni kalıntılarının bölümleri, giriş, kraliyet odaları, sütunlu avlu, mutfak avlusu, sarnıç, erzak depoları, hamamlar, oturma odaları, iş yerleridir.




Paskalya
Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinin üçüncü gününde yeniden dirilişini kutlamak amacıyla düzenlenen Hristiyanlığın takviminde temel yortu. Batı kiliselerinde, ilkbahar dönümünde (21 Mart) ya da sonrasında dolunayın görülmesinden sonra kutlanır. Bu nedenle yortu günü 21 Mart- 25 Nisan arasında değişebilir.

Ortodoks Kilisesi'ndeyse yortu tarihleri Jülyen takvimine göre belirlendiği için, Paskalya tarihi bazen Batı'daki tarihle çakıştığı gibi, dört ya da beş hafta sonraya da rastlayabilir. Hemen bütün kiliselerde Büyük Perhiz dönemi, Paskalya yortusuna hazırlık niteliği taşımaktadır; büyük perhizin son haftası, Kutsal Hafta olarak adlandırılır. Paskalya'dan Pentekostes yortusuna kadar olan süre de Paskalya Dönemi olarak isimlendirilir. Hristiyan toplumlarında Paskalya kutlamaları çerçevesinde, çeşitli halk görenekleri ortaya çıkmıştır. Bunların çoğu, yeniden diriliş inancı bağlamında, Avrupa ve Orta Doğu'da doğmuş putperest bahar şenliklerinin eski tören ve simgelerinden kaynaklanır.

Yaarli bilgiler
Tüy
İnsanın ya da kimi hayvanların derisi üzerinde çıkan ince kıllar. Tüyler, dış etkilere özellikle soğuğa karşı canlıları korur. Tüyleri yalnızca hayvanlarda değil, bazı bitki türlerinde de görmek mümkündür. Meyveler üzerindeki kısa iplikçik yapılara da tüy denir.


Kızıl
Kendine has bir deri döküntüsü ve boğaz ağrısı ile ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. Tıp dilinde scarlatina denir. Nedeni, bademciklere yerleşen bir çeşit mikroptur. Hastalık aniden ortaya çıkan baş ağrısı, titreme, boğaz yanması, bulantı, ve havale ile başlar. Ateş yükselir. Nabız hızlanır ve bademcikler de şişer. Bu belirtilerin ortaya çıkmasından çok kısa bir süre sonra, ağız çevresi hariç vücudun diğer yerlerinde kırmızı lekeler belirir. Dilin üstü de beyaz bir tabakayla kaplanır. Bu tabaka 3 gün sonra kalkar ve dil ağaç çileği görünümünü alır. Hastalık en fazla 6 hafta içinde geçer. Bulaşmayı önlemek amacıyla, hastanın odası ayrılır. Başkaları ile görüşmesi engellenir. Odası sık sık havalandırılır. Sulu ve sindirilmesi kolay yiyecekler verilir. İyi tedavi edilmezse böbrek iltihabına neden olabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://orkidemce.forumdizini.com
 
Bilgiler yararli bilbiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ORKIDEMCE ,SESLI SOHPET,SESLI MUHABBET :: Bilgiler-
Buraya geçin: